maanantai 1. syyskuuta 2008

Presidentti - puoluevallan vastapaino

Miksi niin monet ajttelevat, että presidentillä on liikaa valtaa? Muistan lukeneeni muutamia päiviä sitten jonkun kolumnin, jossa kansalta kysyttiin, onko presidentillä liikaa valtaa. Tulos yllätti minut, koska tulos oli hyvin selkeä. En muista tarkkoja lukuja, mutta yli 70% oli sitä mieltä, että valtaa presidentillä on liikaa ja että sitä on vähennettävä. Mistä tällainen mielipide?

Aihe on ollut paljon esillä viimeaikoina mediassa. Presidentti Halonen on pyörinyt monissa otsikoissa ja uutisissa. Tämän päivän UP demarissa Timo Soini kertoo, että "perussuomalaiset haluavat säilyttää presidentin nykyiset valtaoikeudet ja valinnan suoralla kansanvaalilla." Tästä täytyy sanoa, että olen täysin samaa mieltä, varsinkin suorasta kansanvaalista. Minusta presidentin valintaan ei ole muita vaihtoehtoja, kuin suora kansanvaali!!

Haluan sanoa, että Soini on puhunut mielestäni täyttä asiaa epäillessään presidentin valtaoikeuksien karsinnan olevan vain tavoite ajaa Suomea samanlaiseen pääministerijohtoiseen politiikkaan, kuin mitä muutkin EU-maat harrastavat.

Lyhyt uutinen aiheesti pysäytti minut lehteä lukiessani, koska Soinin ajatukset asiasta osuivat yksinkertaisesti vain oikeaan.

1 kommentti:

Ale kirjoitti...

Hei! Lähettelin sinulle s-postilla numeroani, muttet vastannut? Tuliko se perille?

Olet näköjään muuttanut Hyvinkäälle, hienoa! Terveisiä Veskulle ja Juhalle.