sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Turhan sunnuntain ajatuksia

Miten voi sataa toukokuun puolessa välissä lunta? Heräsin tänään ja katsoin ulos ikkunasta ja mielialani laski samantien. Tähän aikaan keväästä pitäisi olla aurinkoista ja lämmintä. Ulkoilmasta pitäisi saada nauttia, eikä sen pitäisi masentaa.

Toivon kovasti, että ensi viikonloppuna, liittokokous viikonloppuna, olisi lämmintä ja aurinkoista. Odotan muutenkin kovasti liittokokousta. Pääsee taas tapaamaan tovereita ympäri Suomea, vanhoja ja uusia tuttuja.

Mieltäni on viime aikoina kovasti vaivannut eräs asia. Se, kuinka paljon ihmiset kuluttavat muovia. Nimimerkillä kaupan kassalla työskennellessä näkee, kuinka muovipusseja käytetään aivan liikaa. Pyytäisinkin hyvät ihmiset, ottakaa myös omia kasseja mukaan ruokakauppaa tullessanne, ettei jokaisella ostoksella tarvitse ostaa muovipussia. Ja paperipussitkin on keksitty. Banaaneita ei myöskään tarvitse laittaa pieneen erilliseen pussiin.

Tämän hetken vaalirahoitussotkuihin sen verran kommentoisin, että minusta vaalirahoitukselle pitäisi saada jokin raja. Jokin maksimi summa, mitä enempää kukaan ehdokas ei saa käyttää kampanjaansa. On todella epäreilua, että toisilla on käyttää monia kymmeniä tuhansia euroja kampanjaan ja toisilla vaan muutama tuhat euroa.

Tällaisia ajatuksia nousi esiin tänä toukokuun lumi-räntä-sadesunnuntaina. Tällaisia sunnuntaita voisi kutsua turhiksi sunnuntaiksi, jolloin toivoo, että tulisi jo maanantai. Sunnuntaiksi, jolloin tuntuu, että mikään ei ole hyvin ja valittaa jokaisesta pienestäkin asiasta. Toivottavasti kesä tulisi oikeasti pian, että herätessä voisi olla iloinen kauniista säästä.

Ei kommentteja: